koncert

Koncerter i Trinitatis Kirke

6. Juli-Dagene er også musik i gaden og koncerter. Trinitatis Kirke er hvert år garant for store musikalske oplevelser. I år er bestemt ingen undtagelse. 

Tirsdag den 5. juli kl. 19: Minde- og Festkoncert               

Kom til Trinitatis Kirkes kendte og elskede 5. juli-koncert – Minde- og Festkoncerten.  Koncerten indeholder alle de velkendte 5.-juliværker: Prins Jørgens March, Morgensang fra Elverskud, Altid frejdig og til sidst Kongernes Konge - altså en koncert, hvor hovedvægten ligger på dansk musik fra tiden omkring 1850.

Der er også plads til et genhør med ny musik af Søren Birch, der i anledningen af 100-året for genforeningen i 2020 skrev en orkesterfantasi til Slesvigske Musikkorps over ”Det have så nyligen regnet”. Værket, der er blevet nyarrangeret for blæserkvintet og orgel har premiere til koncerten.

Messingkvintetten fra Slesvigske Musikkorps med Henrik Rønnow, trompet; Martin Knudsen, trompet; Morten W. Eriksen, horn; Mette Krüger, basun og Lars B. Olsen, tuba medvirker i samspil med organist Niels Erik Aggesen på orgel. Derudover medvirker Trinitatis Kirkes Pigekor og Juniorpigekor suppleret af en række herrestemmer fra andre kor under ledelse af kirkens organistassistent Dennis Fick.

Onsdag d. 6. juli kl. 9.30: Morgensang

6. juli starter med morgensang i Trinitatis Kirke.

Vi får besøg af Christianskirkens tidligere organist Poul Skjølstrup Larsen, der nu er organist i Løgumkloster Kirke. Med sig har han sangeren Mette Høyer og sammen begejstrede de tilhørerne ved et aftensangsarrangement sidste år. Nu bliver der lejlighed til et genhør med de to dygtige musikere. På programmet står en række af de historiske sange, der knytter sig til tiden omkring 1850 og sommertiden –og en række fællessange, hvor tilhørerne får mulighed for at røre stemmebåndene.

Efter morgensangen er der kaffe og rundstykker i sognegården frem til processionen starter kl. 11.00. 

Onsdag d. 6. juli kl. 21.30: Aftenkoncert

Ved aftenkoncerten 6. juli kl. 21.30 er det kirkens egne kræfter, der står for musikken. Trinitatis Kirkes Pigekor synger under ledelse af Dennis Fick og organist Niels Erik Aggesen sidder ved orglet. Programmet fokuserer på romantikken og tiden omkring midten af 1800-tallet. Pigekoret synger Joseph Rheinbergers meget smukke og iørefaldende A-dur-Messe. Men også de danske sommersange og sommersalmer vil præge programmet. Endelig indgår der enkelte orgelstykker i programmet med organist Aggesen ved orglet.

Koncerten afsluttes med et forfriskning ude på kirkepladsen i så god tid, at man vil kunne nå at opleve festfyrværkeriet fra Nørre Port.

Læs mere på Trinitatis Kirke