Fredericia holder 6. Juli-Dagene 2021

6. Juli-Dagene 2021 bliver med krudt, musik og procession - og en masse oplevelser på egen hånd.

Kanonerne køres i stilling til 6. Juli-Dagene 2021. Det er netop blevet besluttet af 6. Juli Komiteen, garnisonen og Fredericia Kommune. Parterne har fulgt situationen med COVID-19 tæt og har på baggrund af regeringens udmeldinger og gældende retningslinjer og situationsbilledet besluttet at gå videre med et program, der nærmer sig det normale. 

Borgmester Steen Wrist glæder sig over, at sidste års fejring uden krudt og kugler ser ud til at være en engangsforestilling men fastholder også, at det er vigtigt, at 6. Juli-Dagene kommer til at ske på forsvarlig vis.

”I år nærmer vi os et normalt 6. juli program. Bare det, at vi kan få lov til at samles igen og markere denne vigtige historiske begivenhed for Fredericia er stort, og jeg glæder mig. Vi står samtidig i en situation, som vi stadig skal tage alvorlig, og derfor skruer vi ikke helt op for festlighederne i år. Folkene bag 6. Juli-Dagene er i gang med at få en sikker afholdelse af 6. Juli-Dagene på plads, så det bliver en god og tryg oplevelse for alle”, siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune.

6. Juli Komiteen, som står for den traditionelle del af programmet såsom kranselægning, fakkeltog, kanonsalut og procession, har i løbet af foråret været i tæt dialog med alle aktører og myndigheder, herunder Sydøstjyllands Politi, om afholdelse af arrangementet, som i år er tilpasset gældende COVID-19 regler. Formanden for 6. Juli Komiteen Erik Schwensen udtaler.

”Vi er meget glade for, at vi i fællesskab atter kan fejre udfaldet fra Fredericia og mindes og ære alle de, som dengang skabte muligheden for, at Fredericia og Danmark igen kunne leve i fred og frihed. En stor tak skal lyde til alle involveredes tålmodighed, støtte og vilje til, at hovedparten af vores traditionelle program igen kan gennemføres, naturligvis inden for glædende retningslinjer og under hensyn til hinanden” .

6. Juli Komiteen arbejder lige nu på at få alle detaljer på plads.

6. juli binder by og garnison sammen

Der er ingen 6. Juli-Dagene uden byens soldater. Traditionen tro går soldaterne fra garnisonen med i processionen og deltager i kranselægningen for at mindes og ære dem, som betalte den højeste pris, og som 6. Juli-Dagene handler om.

”Den festlige fejring af udfaldet fra Fredericia markerer på fornem vis det tætte bånd mellem by og garnison. Jeg er rigtig glad for, at det kan lade sig gøre at gennemføre fejringen og ser frem til at deltage med garnisonens soldater” , siger garnisonskommandant oberst Henrik Graven Nielsen.

6. Juli-Dagene på egen hånd

Aktiviteter som Kirkestræde anno 1849, Borger 1849, vinsmagning og historisk foredrag i Kanalbyen og gadeteater udgår af programmet i år. Til gengæld er nye kommet til. I starten af juli lancerer Museerne i Fredericia blandt andet en ny digital voldvandring i samarbejde med Google, Innopixel og PieLab.

Den rigtige 6. juli-stemning kan du også finde på Volden, hvor du både den 5. og 6. juli kan besøge en vaskeægte soldaterlejr. Du kan også tage med på flere guidede ture og den traditionsrige 6. juli sejlads med det gamle skib AVENTURA. Derudover kan du overvære Trinitatis Kirkes velbesøgte koncerter, deltage i mindegudstjenester i Sct. Michaelis Kirke og en mini jazzfestival. Fredericia Shopping gentager succesen fra sidste år med 6. juli dysten og holder aftenåbent den 5. juli, så der er noget for enhver smag.

På 6. Juli-Dagenes officielle hjemmeside www.6juli.dk opdateres programmet løbende. Du kan også følge med på facebook.com/6julidagene