Det kan du opleve til 6. Juli-Dagene i Fredericia

Den 5. og 6. juli kører Fredericia igen kanonerne i stilling til et par festlige 6. Juli-Dage 2019. Nu er programmet klar!

Bløde hestemuler, krydstogtgæster og et hav af koncerter er blot nogle af de nyheder, der venter fredericianerne til de traditionsrige 6. Juli-Dage, som hvert år samler borgere på tværs af generationer.

”Vi har fået sammensat et rigtig spændende program, som jeg håber ikke alene vil falde i de lokales smag, men også tiltrække ny-tilflyttere og borgere fra vores nabokommuner. Der venter publikum mange nye begivenheder, som forhåbentlig vil give godt med liv i gaden, så vi får et par festlige og historiske dage, som vi har tradition for, ” siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen.

I år markerer Fredericia 170-året for udfaldet ”Slaget om Fredericia” i 1849, hvor 1.850 danske soldater mistede livet eller blev såret under kampene, der endte med sejr over de slesvig-holstenske styrker.

Ud over de militære traditioner handler dagene omkring den 6. juli om fest og hygge, flag og blomster, musik og optog, når byen markerer et af de mest glorværdige øjeblikke i dansk militærhistorie.

Dronningens firbenede væbnere på besøg

I år er der flere nyheder på programmet. Bl.a. er det lykkedes 6. Juli Komiteen at tiltrække Gardehusarregimentets Hesteskadron, som kan opleves både den 5. og 6. juli i Fredericia.

”Heste og ryttere kan opleves begge dage rundt om i bymidten, bl.a. ved Landsoldaten, i gaderne, til parade på Axeltorv, på Bülows Plads i forlængelse af processionen og senere til opvisning på ridebanen ved Slesvigske Bastion. De kommer til at være synlige i gaden med deres flotte karakteristiske uniformer, der bidrager til den historiske 6. juli-stemning, ” siger formand for 6. Juli Komiteen Erik Schwensen.

Derudover høster Fredericia stor interesse fra udenlandske turister, der ønsker at tage del i 6. juli-festlighederne. Hele to krydstogtskibe lægger således til kaj den 5. og 6. juli med knap 3.000 gæster, som glæder sig til at opleve byens lokale tradition. Og så lægger Lars Lilholt Band vejen forbi og giver koncert den 6. juli i hjertet af et af Fredericias militærhistoriske bygninger, nemlig i gården på Bülows Kaserne.

Dagene byder som altid på det historiske program med kanonsalutter og soldatertraditioner, og vanen tro kan man opleve 6. Juli Jazz, 1800-talsstemning i Kirkestræde, aftenshopping, gratis guidede byvandringer, kirkekoncerter, fælleskor på Rådhuspladsen, festfyrværkeri og meget mere.

Læs hele årets program på www.6juli.dk. Inden længe kan du også finde et fysisk eksemplar rundt om i byen, bl.a. på Fredericia Bibliotek og i flere af midtbyens butikker.