Udstilling: Slaget om Fredericia i 1849

Kig forbi Museerne i Fredericias udstilling og bliv klogere på historien bag 6. juli.
Tirsdag, 23 juni, 2020 (Hele dagen)

Museerne i Fredericia bringer historien bag 6. juli-slaget ud i byrummet. Det sker en særudstilling, som kan ses ved det hvide vandtårn i hele juli måned. 

Udstillingerne består af i alt 30 plancher fordelt på 10 store trekantede standere, som museet selv har specialfremstillet. På plancherne kan man bl.a. læse om den historiske baggrund for 6. juli-slaget, tiden før og under slaget samt hvordan man gennem tiden har fejret 6. juli. I år er der desuden fokus på byens borgere og deres oplevelser under Fredericias bombardement og belejring. Alle standere er rigt illustreret med unikke billeder, som giver et godt indtryk af, hvor stor betydningen slaget havde i tiden efter 1849.

”Tanken er, at museet skal komme ud, hvor publikummet naturligt er – i byrummet”, udtaler museumsleder Karsten Merrald Sørensen, ”På den måde gøres den historiske ramme nærværende i 6. juli-festlighederne.”

Der er lagt et stort stykke arbejde i at præsentere historien på den helt rigtige måde for publikum. Karsten Sørensen uddyber: ”Udstillingerne er en holdindsats fra personalet på museet, som har brugt meget energi på research, udarbejdelse af tekster, udvælgelse af de helt rette billeder og ikke mest fremstillingen af de unikke standere. Jeg er meget stolt af det endelige resultat, som jeg glæder mig til at se folks reaktion på”.