Oplev processionen

Fredag, 6 juli, 2018 - 11:00

Når fredericianerne under 6. Juli-Dagene mindes ’Slaget om Fredericia’, er det både med en følelse af sorg over og respekt for de faldne og en glæde over sejren. Første halvdel af processionen er derfor en sørgemarch for de faldne, mens anden halvdel er en sejrsmarch med ”vajende faner og klingende spil”. Undervejs er der sange og taler, som ofte holdes af landspolitikere og ministre. Processionen ender, hvor den begyndte, nemlig på Bülows Plads og slutter af med en hilsen til Hendes Majestæt Dronningen.

Procession med flag og orkestre begynder fra Bülows Plads (Vendersgade) og går i sørgemarch ad Sjællandsgade-Gothersgade-Jyllandsgade-Kongensgade-Krigergraven. Derefter i sejrsmarch ad Danmarksgade-Landsoldatpladsen-Danmarksgade-Norgesgade-Sjællandsgade-Mehldahls Rådhus/Bülows Plads. Kanonsalut fra Prinsessens Bastion. Tre skud med et minuts mellemrum. Talere: provst Børge Munk Povlsen taler ved Krigergraven, Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) taler ved Landsoldaten, oberst Søren Andersen taler for general Bülow fra Meldahls Rådhus og vicedirektør i Statsforvaltningen Torben Sørensen taler for Hendes Majestæt Dronningen – også fra Meldahls Rådhus. Formand for 6. Juli Komiteen oplæser telegram til Hendes Majestæt Dronningen.

Ekstra info: Soldaterne i processionen indtager sørgeposition, dvs. at de krydser armene foran sig på brystet. Det gør de, fordi det var sådan, at de døde officerer fik placeret deres arme, da de under mindehøjtideligheden i Michaelis Kirke efter slaget den 6. juli blev sat oprejst for enden af hver kirkebænk med benene ud i midtergangen. Dér sad de med korslagte arme og deres våben under den ene arm.

 

Tid: kl. 11.00-13.00