Oplev processionen

Lørdag, 6 juli, 2019 - 11:00

Når fredericianerne under 6. Juli-Dagene mindes "Slaget om Fredericia", er det både med en følelse af sorg over og respekt for de faldne, ligesom det er en glæde over sejren. Første halvdel af processionen er derfor en sørgemarch for de faldne, mens anden halvdel er en sejrsmarch med ”vajende faner og klingende spil”. Undervejs er der sange og taler. Processionen ender, hvor den begyndte, nemlig på Bülows Plads, og slutter af med en hilsen til Hendes Majestæt Dronningen.

Procession med flag og orkestre begynder fra Bülows Plads (Vendersgade) og går i sørgemarch ad Sjællandsgade-Gothersgade-Jyllandsgade-Kongensgade-Krigergraven. Derefter i sejrsmarch ad Danmarksgade-Landsoldatpladsen-Danmarksgade-Norgesgade-Sjællandsgade-Meldahls Rådhus/Bülows Plads.

Derefter kanonsalut fra Prinsessens Bastion. Tre skud med et minuts mellemrum.

Talere: Sognepræst i Hannerup Kirke Karina Dahlmann taler ved Krigergraven, traditionen tro taler en dansk politiker* ved Landsoldaten, oberst Søren Andersen taler for general Bülow fra Meldahls Rådhus, og generalkonsul i Flensborg Kim Andersen taler for Hendes Majestæt Dronningen – også fra Meldahls Rådhus. Formand for 6. Juli Komiteen oplæser telegram til Hendes Majestæt Dronningen

Bonusinfo: Soldaterne i processionen indtager sørgeposition, dvs. at de krydser armene foran sig på brystet. Det gør de, fordi det var sådan, at de døde officerer fik placeret deres arme, da de under mindehøjtideligheden i Sct. Michaelis Kirke efter slaget den 6. juli blev sat oprejst for enden af hver kirkebænk med benene ud i midtergangen. Dér sad de med korslagte arme og deres våben under den ene arm.

* Navnet er netop blevet offentliggjort - det bliver folketingsmedlem Rasmus Stoklund Holm-Nielsen, der skal tale fra Landsoldatpladsen. Læs mere i denne nyhed.

Tid og sted
Lørdag d. 6. juli kl. 11.00-13.00 med start og slut på Bülows Plads, 7000 Fredericia.