Minde- og festkoncert i Trinitatis Kirke

Traditionen tro er der minde- og festkoncert i Trinitatis Kirke 5. juli!
Fredag, 5 juli, 2019 - 19:00

Trinitatis Kirkes kendte og elskede 5. juli-koncert Minde- og Festkoncerten finder sted igen i år. Oplev dansk musik fra tiden omkring 1850 og de velkendte 5.-juliværker: Prins Jørgens March, Morgensang fra Elverskud, Altid frejdig og til sidst Kongernes Konge.

I år er der dog i anledning af 170-året for udfaldet en del nyt på programmet: 

Komponist Søren Birch har skrevet et nyt værk for kor, messingkvintet og orgel, hvor der indgår tre nye danmarkssange med - til lejligheden - nyskrevne tekster af Benedicte Præstholm. Projektet er støttet af Augustinusfonden, Otoconfonden, Fredericia Kommune, VAF-Fonden og Tove Bjørnshauges Fond.

Desuden får en hengemt komposition af Niels W. Gade fra 1849 en repremiere. Kirkens musikudvalgsformand Sven-Ingvar Thomasson har fundet noderne på Det Kgl. Biblotek, og musikken er siden arrangeret af Lars B. Olsen for messingkvintet og orgel. Det har været Gades bidrag til “Ånden fra 1849”.

Messingkvintetten fra Slesvigske Musikkorps med Henrik Rønnow på trompet, Martin Knudsen på trompet, Morten W. Eriksen på horn, Mette Krüger på basun og Lars B. Olsen på tuba - medvirker i samspil med organist Niels Erik Aggesen på orgel.

Derudover medvirker Trinitatis Kirkes Pigekor suppleret af en række herrestemmer fra Christianskirken under ledelse af organistassistent Dennis Fick.

Tid og sted
Fredag d. 5. juli kl. 19.00 i Trinitatis Kirken, Kongensgade 39B, 7000 Fredericia.