Minde- og festkoncert i Trinitatis Kirke

Torsdag, 5 juli, 2018 - 19:00

Traditionen tro danner Trinitatis Kirke rammen om den kendte og elskede 5. juli-koncert, Minde- og Festkoncerten. Koncerten har fokus på dansk musik fra tiden omkring 1850 og de velkendte 5. juli-værker: Prins Jørgens March, Morgensang fra Elverskud, Altid frejdig samt Kongernes Konge.

I år vil der indgå en række nye korsatser i programmet, og desuden vil der blive fremført et uddrag af en nyopdaget komposition af Niels W. Gade fra 1849. Der er tale om kompositionen med tre karakterstykker op. 18 “Hornet lyder og Trommen gaaer” med satsbetegnelserne “Bortrejse – Valpladsen – Hjemkomst”, og musikken var Gades bidrag til “Ånden fra 1848”. Det er fra dette værk, at 1.-satsen "Bortrejse" vil blive opført. Værket er oprindelig skrevet for 4-hændigt klaver men er til denne lejlighed arrangeret for blæserkvintet og orgel. I 2019 vil man kunne høre hele værket samlet.

Også i rækken af korsange er der nyt: Bl.a. den lokale tekstforfatter Henning Jepsen med sangen “ Så skøn er juninatten” med melodi af Bjarne Haahr. Som i tidligere år medvirker en messingkvintet fra Slesvigske Musikkorps med Henrik Rønnow (trompet), Martin Knudsen (trompet), Morten W. Eriksen (horn), Mette Krüger (basun) og Lars B. Olsen (tuba) i samspil med Trinitatis Kirkes organist, Niels Erik Aggesen. Derudover medvirker Trinitatis Kirkes Pigekor og herrestemmerne fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor under ledelse af Christianskirkens nye korleder Theis Reinvang.