Forpremiere på årets 5. julikoncert

Trinitatis Kirke markerer 170-året for "Slaget om Fredericia" med en forpremiere på årets 5. julikoncert
Torsdag, 20 juni, 2019 - 20:00

Torsdag d. 20. juni har du mulighed for at opleve årets 5. julikoncert før alle andre. Her er der forpremiere på koncerten i anledning af det lille jubilæumsår, da vi i 2019 fejrer 170-året for udfaldet fra Fredericia. Musikprogrammerne ved koncerterne 5. og 6. juli i Trinitatis Kirke vil i en anledning indeholde ny og ny-funden historisk musik fra tiden omkring 1849.

Årets store nyhed er en komposition, der indeholder tre nye danmarkssange, som tekstforfatter Benedicte Præstholm har skrevet teksten til i anledning af 170-året. Komponist Søren Birch har skrevet  musikken - et stort værk for kor, messingkvintet og orgel. Projektet er støttet af Augustinusfonden, Oticonfonden, VAF-Fonden, Fredericia Kommune og Tove Bjørnshauges Fond. 

Desuden får en hengemt komposition af Niels W. Gade fra 1849 en repremiere. Trinitatis Kirkes musikudvalgsformand Sven-Ingvar Thomasson har fundet noderne på Det Kgl. Biblotek, og musikken er siden arrangeret af Lars B. Olsen for messingkvintet og orgel. Det har været Gades bidrag til “Ånden fra 1849”, oprindelig skrevet for 4-hændigt klaver og formentlig tænkt som musik, der dengang kunne spilles rundt i hjemmene.

Musikudvalgsformand Sven-Ingvar Thomason har ligeledes i Det Kgl. Biblioteks gemmer fundet en række hengemte og glemte sange af J.P.E. Hartmann, sange til tiden omkring 1849. J.P.E. Hartmann var sammen med Niels W. Gade 1800-tallets store danske komponister, der dengang nød international anerkendelse. Hartmann og Gades musik spilles stadig ofte ved koncerter, og deres mange sange, melodier og korsatser er fortsat brug i kirker og koncertsale.

De genfundne sange, der fremføres ved koncerten fremføres af Trinitatis Kirkes Pigekor.  Koret suppleres af herrestemmerne fra Christianskirken under ledelse af Søren Birch. 

Ved koncerten medvirker desuden Messingkvintetten fra Slesvigske Musikkorps i samspil med organist Niels Erik Aggesen på orgel. 

Tid og sted
Torsdag d. 20. juni kl. 20.00 i Trinitatis Kirke, Kongensgade 39b, 7000 Fredericia.