Fakkeltog i tusmørket

Torsdag, 5 juli, 2018 - 22:00

Det var en lys og dejlig sommernat, natten til den 6. juli 1849, men der hvilede ingen ro over de 19.000 danske soldater inde i Fredericia Fæstning. De vidste, at mange af dem ikke ville overleve morgenens angreb på de slesvig-holstenske belejrere, som lå uden for byen. Et angreb som endte i sejr for danskerne, men som også betød døden for flere hundrede unge danske mænd.

Det er de soldater, som fredericianerne hvert år den 5. juli om aftenen tænder fakler for. Fakkeltoget begynder fra Landsoldatpladsen kl. 22. Trepundskanoner fra Prinsessens Bastion affyrer tre skud med et minuts mellemrum. Derefter marcherer fakkeltoget ad følgende rute: Danmarksgade - Norgesgade - Jyllandsgade - Øster Voldgade - Danmarksgade - Købmagergade - Sjællandsgade - Bülows Plads.

Ved ankomst til Bülows Plads ca. kl. 22.45 taler byens æresgæst fra balkonen på Meldahls Rådhus. I år er æresgæsten projektdirektør Thomas Nagy, Novo Nordisk Foundation. Slesvigske Musikkorps spiller Sunset, og aftenen afsluttes ved formanden for 6. Juli Komiteen.

Pga. afbrændingsforbuddet kommer fakkeltoget i år til at foregå uden fakler og kanonsalut. Tag mobilen, en lommelygte eller batteridrevet lys mm. med.


Tid og sted: Optoget starter kl. 22.00 på Landsoldatpladsen, Danmarksgade 1 og slutter kl. 22.45 på Bülows Plads