Fakkeltog i tusmørket

Mandag, 5 juli, 2021 - 22:00

Det var en lys og dejlig sommernat den 6. juli 1849, men der hvilede ingen ro over de 19.000 danske soldater inde i Fredericias fæstning. De vidste, at mange af dem ikke ville overleve morgenens angreb på de slesvig-holstenske belejrere, som lå uden for byen. Et angreb, som endte i sejr for danskerne, men som også betød døden for flere hundrede unge danske mænd.

Det er de soldater, som fredericianerne hvert år den 5. juli om aftenen tænder fakler for. Fakkeltoget begynder fra Landsoldatpladsen kl. 22.05.  Derefter marcherer fakkeltoget ad følgende rute: Danmarksgade - Norgesgade - Jyllandsgade - Øster Voldgade - Danmarksgade - Købmagergade - Sjællandsgade - Bülows Plads.

Ved ankomst til Bülows Plads ca. kl. 22.45 taler byens æresgæst fra balkonen på Meldahls Rådhus. I år er det professor ved Aalborg Universitet Poul Duedahl. Slesvigske Musikkorps spiller "Solnedgang", og aftenen afsluttes ved formanden for 6. Juli Komiteen Erik Schwensen.

Tid og sted: 
Optoget starter kl. 22.05 på Landsoldatpladsen, Danmarksgade 1, og slutter kl. 22.45 på Bülows Plads med efterfølgende tale.