Årets æresgæst taler på Bülows Plads

Traditionen tro taler årets æresgæst fra balkonen på Meldahls Rådhus i forlængelse af fakkeltoget
Fredag, 5 juli, 2019 - 22:45

I år får vi besøg af fæstningsdreng Kurt Sørensen, der er fløjet fra USA til Danmark i anledning af 6. Juli-Dagene. Han er født i 1935 i Prinsessegade 99 på hjørnet af Oldenborggade ved den gamle havn. Begge hans forældre var fysioterapeuter og drev Romersk Badeanstalt på samme adresse. 

Han oplevede Fredericia under 2. Verdenskrig og gik på Slesvigsgades Skole, som måtte flytte tre gange, da lokalerne blev beslaglagt.

6. Juli-Dagene er ikke nyt for ham, da han som spejder deltog i 100-året for "Slaget om Fredericia" tilbage i 1949. I 1953 blev han student fra Fredericia Gymnasium sammen med sine kammerater, som han har holdt kontakten med. 

Siden da kaldte det store udland, hvor han tog medicinsk embedseksamen og en specialuddannelse i tropemedicin. Sin store viden har han brugt i sin 30 år lange karriere i amerikansk militær, hvor han var kommandør af rang. Bla. på flådens største medicinske forskningsenhed i Washington, og da han var involveret i forskning af kendte tropesygdomme som malaria, dengue og tyfus. 

Mød ham til årets 6. Juli-Dage i Fredericia, hvor han som byens æresgæst holder tale fra Meldahls Rådhus fredag d. 5. juli. 

Tid og sted​
Fredag d. 5. juli kl. 22.45 for Bülows Plads foran Meldahls Rådhus, 7000 Fredericia