Hvad er 6. Juli-Dagene?

Historie, musik og kultur i den gamle fæstningsby

6. Juli-Dagene er historien om markeringen af en militær sejr, der blev til en mangfoldig fejring af musik og kultur – og historie. 6. Juli-Dagene er alle de kulturelle og historiske begivenheder, der hvert år løber af stablen i dagene omkring den 6. juli. Alle fredericianere ved, hvad 6. juli står for, nemlig markeringen af et af danmarkshistoriens vigtige slag. Markeringen finder sted i fæstningsbyen hvert år, og byens borgere – unge som gamle – deltager i festlighederne.

6. Juli-Dagene er dog andet end historie – den er også nutid og en kultur- og musikfestival med ganske anderledes toner end dem, man ellers finder til sommerens festivaler. 6. Juli-Dagene appellerer ikke til det traditionelle rockpublikum, men byder på klassisk musik, jazz og folkemusik.

6. Juli-Dagene er gode familieoplevelser for både fredericianere, der kender historien, og gæster, der ikke er bekendte med Fredericias militære oprindelse som det fæstningsværk, der var bolværket mod syd, og som var planlagt til at blive Danmarks hovedstad.